Alla inlägg under januari 2009

Av Tobias Larsson - 25 januari 2009 15:14

Extremsportens OS kan man säga. Dock är det här 200 gånger så mer spektakulärt och här riskerar utövarna sina liv. "Vi är ju inga jävla fotbolls spelare."

Ett fullständigt reportage kommer läggas upp (uppdaterar det här inlägget eftersom under dagen.) Just nu ska ni få se på en dubbel bakåtvolt med skoter gjord av Levi Lavalle!

Det bör tilläggas att det här gjordes mellan 2 kvalheat i skotercrossen som Levi deltar i oxå. Sjukt cool snubbe. xD 

Av Tobias Larsson - 25 januari 2009 14:33

Well, bra race, kallt väder och en ombyggd första kurva som verkligen skapade problem i starterna.

På träningen drog Bubba till med snabbaste varvet Chad Reed 2:a.

Lites klassen var det Austin Stroupe som var snabbast. Christophe Pourcel 2.a


Första kurvan har som sagts byggts om, först en 90 graders vänster till en 180 graders höger och sen en 180 graders vänster vilket resulterade i trängsel. Gäller att vara först in och först ut helt enkelt.


SX Lites 125/250f (East)


Starten togs av Pourcel, Austin Stroupe jagade Durham och under ett försök i platå sektionen beräknade han avståndet fel och tog ut sig själv tillsammans med Durham. Nico Izzi tog över andra platsen med Metcalfe bakom sig som jagade stenarhårt och tog över 2:a platsen med ungefär halva racet kvar. Jakten upp till Christophe började men avståndet var för stort, dock var han aldeles bakom på sista varvet. Izzi tog 3.e och Stroupe åkte in på en 4:e


Main Event result

1: Christophe Pourcel

2: Bryan Metcalfe

3: Nico Izzi


SX 250/450f


Starten togs av Mike Alessi, Chad Reed kom in i kurvan som 2.a men ut utanför topp 10. Villopoto tog snabbt över ledningen. Stewart tog över 2:a platsen alldeles före första varvet var avklarat och började jaga Villopoto, tog först inte in så mkt förens Villopoto började göra misstag Stewart gick förbi men lät Villopoto komma på innern strax efter. 4 kurvor senare gick Stewart förbi och flög fram i ledning. Helt i en klass för sig tog Bubba sin 3.e raka seger. Reed körde upp sig och var redan på varv 8a 6:a, atackerade hårt och gick förbi Short och tog över en 3.e på varv 13. Några sekunder senare förlorar Villopoto greppet om framhjulet och går omkull vilket gav Reed en 2:a plats.


Main event result


01: James Stewart

02: Chad Reed

03: Ryan Villopoto

Av Tobias Larsson - 24 januari 2009 12:40

Ja då var det dax igen!

Race i Houston, ser ut att vara en relativt simpel bana med ganska lätta sektioner, sektion 5 är väll den enda "svåra". Dock så bjuder dom andra på lite olika valmöjligheter vilket kommer bjuda på fina omkörningar. Får se inatt om man orkar vara vaken och leta efter ngn som streamar :P

FSX show idag på stan, får se om man orkar åka in och titta, är ju ingen värsting åkare direkt som ska dit. Men men, man får ju höra lite 2-takts ljud och det är ju inte helt fel.


Finns inte så mkt att säga om banan mer en att den kommer bli riktigt snabb, Houston brukar vara känd för sina feta whoopisar, och det är dörför jag sätter sektion 5 som svår då det är den enda whoop sektionen, på track mapen ser den ju inte svår ut, men är det overkligt djupa whoops så kan det bli trixigt!


SX Lites 125/250f

01 Nico Izzi

02 Austin Stroupe

03 Blake Wharton


SX 250/450f

01: James Stewart

02: Chad Reed

03: Ryan Villopoto (hoppas dock Villopoto kör skiten ur Reed)

Av Tobias Larsson - 22 januari 2009 00:05

3 - dagar för sent men vafasen bättre sent en aldrig. 3 år sedan Dave Lepard tragiskt nog valde att ta sitt liv, tråkigt som fasen.

Rest in sleaze festivalen som är en sleaze festival nere i stockholm (nalen) som Lisbeth (Davids mamma) dragit igång för att hedra avlidne Lepard.

Länkar upp en artikel om festivalen och om crashdiets tid med just Dave Lepard. Rest in sleaze...

http://www.pastan.nu/konsert/sleaze-hardrockarna-hedrar-sin-doda-stjarna-1.65551

Av Tobias Larsson - 18 januari 2009 18:40

Banan blev inte så utslagsgivande som man hade hoppats på, det blev en så kallad "1 line" runt hela banan vilket gjorde det svårt att passera. Men Anaheim bjöd på 2 fina main events, i 125/250f klassen saknades Trey Canard, vilket var jäkla synd då jag gillar hans sätt att köra. Jason Lawrence hade lite otur och blev tvungen att kvala in genom LCQ.


SX Lites 125/250f


Kawasaki Pro circuit / Monster energys Ryan Morais tog holeshoten, men en super taggad Ryan Dungey aldeles i bakhjulet, Jason Lawrence kom ut på en 6:e plats. Efter 3 varv passerade Dungey för att dra iväg i täten, killen kör ju hur fint som hellst.

Jake Weimer låg bakom Morais länge och jagade tog in lite hela tiden men då varvningarna kom in i bilden som Morais passerade lätthamnade Weimer bakom i nästan ett varv innan han kunde passera dem, vilket sabbade hans chanser att ta 2:a platsen. J-Law körde upp sig till en 4:e,

Västra serien tar en veckas paus medans Östra kör nästa vecka i Houston, västra kommer tillbaka om 2 veckor i San Francisco.


Main result 

1. Ryan Dungey (Suz)
2. Ryan Morais (Kaw)
3. Jake Weimer (Kaw)

4. Jason Lawrence (Yam)
5. Chris Blose (Hon)

James Stewart gick omkull under första träningen, cykeln blev lite skev och han slog vänstra armen, men under 2:a träningen kom han ut och dominerade med enda varvtiden under minuten.  


SX 250/450f


Heat nr 1: Red Bull Hondas Andrew Short tar holeshoten, Villopoto och Reed hamnar bakom, kör upp sig till 2:a resp 3:e, Reed tar sig förbi Villopoto och jagar ikapp Short för att gå förbi och vinna första kvalet.

Heat nr 2: Josh Grant tar holeshoten tätt följd av Bubba som genast gick in för att göra det han ska.. vinna. Går förbi Grant och skapar sig en betryggande ledning direkt, men fansen som just då kände sig lugna fick plötsligt hjärtat i halsgropen då Stewart helt plötsligt såg "obekväm" ut på banan, landade på en höbal efter mål platån  och under whoop-sektionen såg det sladdrigt ut. Men lyckades ändå vinna före Josh Grant och Kevin Windham.


Main event: Starten tas av Mike Alessi, tätt följd av Windham, Grant, Villopoto, Tedesco, Stewart. Alla de förarna går förbi Alessi redan på första varvet.  Chad Reed gick omkull i första kurvan och började jaga från 19:e plats, efter varv 1 låg han 14:e.

Stewart satt igång ett bra tempo direkt, gick förbi Tedesco på varv 2. Fightades ett tag med Villopoto men gick förbi han på varv 7. Josh Grant blåste han förbi på varv 9 för att ta över 2:a platsen. Jagade ikapp Windham och gick förbi han på innern för att ta över ledningen på varv 11.


Då Stewart gått upp i ledning var Reed uppe på en 5:e plats och jagade febrilt Josh Grant som han gick förbi på varv 15. Villopoto fightades med Windham och letade en lucka att stoppa in framhjulet på men blev plötsligt omkörd av Reed på varv 18. Reed jagade Windham och satte hög press på han så på sista varvet gav han allt och lyckades gå förbi endast 2 kurvor innan mål hoppet och ta 2.a platsen, snacka om uppkörning! 

Så efter allt hårt arbete lyckades Bubba bara ta in 3 poäng på Reed som nu ligger i täten poängmässigt.

Nästa vecka är det Houston som gäller och 4:e deltävlingen! 


Main result

1. James Stewart (Yam)
2. Chad Reed (Suz)
3. Kevin Windham (Hon)
4. Ryan Villopoto (Kaw)
5. Josh Grant (Yam)

Av Tobias Larsson - 17 januari 2009 14:42

Ja åter tillbaka till Anaheim och Angel Stadium, banan kommer bli ruggigt bra, redan från början är den trixig och beroende på hur man ser första 3 kurvorna och om man kan läsa hur de bättre förarna kommer lägga upp det så i starten är det nog insidan som gäller idag igen. En väldigt lång start som kommer resultera i väldigt hög fart in i första kurvan, några kommer skära innern även om dom ligger lite mer på yttern så det kan bli några som går omkull redan i första kurvan. Första 3 kurvorner delas upp i inner och ytterspår redan i första kurvan som ni ser är det en fet dubbel efter de här kurvorna därför är det bäst att ligga på innern från början, att försöka hålla farten från starten ut i vallarna kommer inte gå, jag hade försökt men då är jag ju lite dum i huvudet med :P Det skulle ju kunna gå om man tar starten, men ja det är ju dumt att chansa. Antingen så tar du starten vilket är sjukt svårt, eller så ligger du i gröten och riskerar trängsel och kanske går omkull, därfär är det säkra kortet att ta innern och hålla den.


 De första riktiga omkörningsförsöken kommer vi nog få se på sektion 5 vilket är whoop sektionen, vilket är 2 stycken, sedan kommer en ganska teknisk sektion, svårt att förutse hur den snabbaste linjen är genom den. Men jag skulle säga yttern, skulle vara kul att se ngn som går på inner och skär av yttern för ngn redan i första hoppet, vlket skulle vara svin coolt om ngn lyckades med det, säker på att ngn av lites grabbarna drar en whip och slänger upp långfingret åt ngn som har yttern vore kaxigt. Så min chansning på linjen är trippel - dubbel - dubbel - trippel.


Resten av banan är ganska lätt, section 11 är svår att se riktigt, antingen är det trippel - dubbel som gäller, men det beror på hur det sista hoppet vilket också har en väldigt hög landning och brant är den med, vild chansning från mig men jag tror  grabbarna faktiskt dubblar först, föröka hålla cykeln lågt i luften för att få med sig fart trippla sista vilket är lite av en farlig chansning för det går så fort över den trippeln och sista övergången som sagt är sjukt brant, klarar man den går det undan sen i kurvan efter och ut på långrakan igen tror man tjänar mkt på att hela tiden hålla ytten där för att komma in i första "svåra" sektionen, antingen går man på innern och tittar lite i ögonvrån på högersida om det kommer någon då går man ut och stänger direkt.


Banan bjuds på väldigt många omkörnings möjligheter och det som är nyckeln att klara av en omkörning i de svåra kurvorna (sek 2-3 och 8-9) är att lura den framför, finta och gå förbi, den som tvekar klarar det inte. Agressivitet så går det, tro på dig själv, stick in framhjulet och sätt av ngn om det behövs. ;)

Sektion 8-9 som det sägs kommer vara lite sand i och gupp igenom båda kurvorna kommer suga musten ur grabbarna och här är det uppbäddat för omkörningar.


Jag hoppas resultaten blir så här, eller jag tror det blir:


SX Lites 125/250f

(hoppas stenhårt på att Trey Canard får till det!)


01: Trey Canard (chansning)

02: Jason lawrence (kommer vara taggad till tusen efter förra racets besvikelse)

03: Ryan Dungey


SX / 250/450f


01: James Stewart

02: Chad Reed

03: Ryan Villopoto (hoppas verkligen Villopoto får ligga och kriga med Bubba för då kommer det gå jävligt fort.)


Slänger upp Trey Canards crasch från förra omgången.

Av Tobias Larsson - 17 januari 2009 13:47

Under veckans gång har jag varit på utbildning på Casino Cosmopol i Sundsvall, jäkligt roligt faktiskt! Så nu kan jag Black Jack utan och innan, nästa vecka ska vi få lära oss Cariben Stud


Idag ska jag även på 50-tals fest, kommer bli ap roligt! har en riktigt fet outfit på g xD


Inatt är det oxå Supercross så klart! AMA Supercross Anaheim 2 round 3. Mer om det i ett separat inlägg!

Kommer bli en kanon helg!


"Nja jag satt och väntade på att du skulle ringa?"

Av Tobias Larsson - 11 januari 2009 23:22

Ja shit vilken underbar dag... en av de roligare och bästa skotertävlingar jag varit på och det har ju varit en del.

Så jäkla kul att en tidigare Njurunda åkare gjort comeback! Olle Olsson, och vilken comeback, killen åker ju fortfarnade lika fort som han alltid gjort, dock tyckte jag mig se en annorlunda Olle idag, förut var det mkt håll stumt, sikta så brukar det gå vägen men idag körde han så jävla fint, nästan lite likt Tapio åkning. Ja åter till tävlingen...


Damer (saxat från snowmobile.se)
Damklassens segrare heter Jessica Niska som utan några större problem kunde köra in först i mål. Marica Renheim körde upp sig till en fin andra plats och Evelina Fredriksson kom i mål på tredje plats. Lina Kaasalinen kom ut ur startkurvan som trea men tappade sedan ner till en femte plats i mål.


Pro Stock
Pro stock finalen var minst sagt händelserik. David Westin och Johan Eriksson är först iväg. David tar tidigt hand om ledningen och Johan lägger sig på en andra plats framför Fredrik Hertén. Olle Olsson som avstod från Monster finalen kom iväg som nia med Janne Jurvelin vid sin sida. Sen börjar jakten, Olle kör vansinnigt fort de första varven och han är ganska snart uppe på en tredje plats, han kommer upp på en andra plats när Johan gör ett litet misstag i Whoppisarna.

Efter några varv till har Jurvelin tagit sig upp på en fjärdeplats och Olle är ikapp ledaren David Westin.
Olle går om David på innern två kurvor före mål platån och fortsätter i sitt ruskiga tempo. Jurvelin går även han om Westin men ingen av dem är ett direkt hot för Olles första plats. Men på det tionde varvet går Olle omkull och både Jurvelin och Westin hinner om Olle innan han får fart på skotern igen. Så Pro Stock slutar alltså med Finsk seger genom Janne Jurvelin, David Westin kör in som tvåa och en bedrövad Olle rullar över linjen som trea.

Pro Open
Emil Öhman hamnar långt efter redan från start, han hade verkligen otur med starterna idag. Viktor Stenman är först iväg med Dan Lang hack i häl. Dan tar sig om Viktor tidigt i racet och drygar snabbt ut sin ledning.
Johan Lidman och Johan Dahlgren kämpar som tredje platsen några varv men det är tillslut Lidman som går segrande ur striden och håller sin tredje plats in i mål.

Viktor kör mycket bra och är bara efter tre varv om Dan Lang igen som går omkull när han och Viktor krokar i varandra i en kurva. Dan kommer iväg som femma igen, han kör upp sig till en andra plats innan det viftas med målflaggan.

Emil slutar på en fjärde plats efter en vurpa i mitten av racet. Viktor kör mycket bra under hela helgen och är en värdig vinnare av årets Arctic Cat Cup


Tack samtliga som var med idag och fasen vad sugen man är nu på att börja tävla igen!


Olle Olsson flyger lätt förbi Herten
 

Ovido - Quiz & Flashcards