Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

Arctic cat Cup 2009

Av Tobias Larsson - 11 januari 2009 23:22

Ja shit vilken underbar dag... en av de roligare och bästa skotertävlingar jag varit på och det har ju varit en del.

Så jäkla kul att en tidigare Njurunda åkare gjort comeback! Olle Olsson, och vilken comeback, killen åker ju fortfarnade lika fort som han alltid gjort, dock tyckte jag mig se en annorlunda Olle idag, förut var det mkt håll stumt, sikta så brukar det gå vägen men idag körde han så jävla fint, nästan lite likt Tapio åkning. Ja åter till tävlingen...


Damer (saxat från snowmobile.se)
Damklassens segrare heter Jessica Niska som utan några större problem kunde köra in först i mål. Marica Renheim körde upp sig till en fin andra plats och Evelina Fredriksson kom i mål på tredje plats. Lina Kaasalinen kom ut ur startkurvan som trea men tappade sedan ner till en femte plats i mål.


Pro Stock
Pro stock finalen var minst sagt händelserik. David Westin och Johan Eriksson är först iväg. David tar tidigt hand om ledningen och Johan lägger sig på en andra plats framför Fredrik Hertén. Olle Olsson som avstod från Monster finalen kom iväg som nia med Janne Jurvelin vid sin sida. Sen börjar jakten, Olle kör vansinnigt fort de första varven och han är ganska snart uppe på en tredje plats, han kommer upp på en andra plats när Johan gör ett litet misstag i Whoppisarna.

Efter några varv till har Jurvelin tagit sig upp på en fjärdeplats och Olle är ikapp ledaren David Westin.
Olle går om David på innern två kurvor före mål platån och fortsätter i sitt ruskiga tempo. Jurvelin går även han om Westin men ingen av dem är ett direkt hot för Olles första plats. Men på det tionde varvet går Olle omkull och både Jurvelin och Westin hinner om Olle innan han får fart på skotern igen. Så Pro Stock slutar alltså med Finsk seger genom Janne Jurvelin, David Westin kör in som tvåa och en bedrövad Olle rullar över linjen som trea.

Pro Open
Emil Öhman hamnar långt efter redan från start, han hade verkligen otur med starterna idag. Viktor Stenman är först iväg med Dan Lang hack i häl. Dan tar sig om Viktor tidigt i racet och drygar snabbt ut sin ledning.
Johan Lidman och Johan Dahlgren kämpar som tredje platsen några varv men det är tillslut Lidman som går segrande ur striden och håller sin tredje plats in i mål.

Viktor kör mycket bra och är bara efter tre varv om Dan Lang igen som går omkull när han och Viktor krokar i varandra i en kurva. Dan kommer iväg som femma igen, han kör upp sig till en andra plats innan det viftas med målflaggan.

Emil slutar på en fjärde plats efter en vurpa i mitten av racet. Viktor kör mycket bra under hela helgen och är en värdig vinnare av årets Arctic Cat Cup


Tack samtliga som var med idag och fasen vad sugen man är nu på att börja tävla igen!


Olle Olsson flyger lätt förbi Herten
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tobias Larsson - 11 oktober 2009 03:14

    Finns inte så mkt att säga mer en att crashdiet är så jävla bra, Simon är så jävla bra. Kryssningen är det absolut bästa jag varit med om i hela mitt liv. För att summera dagarna: SEX DRUGS AND ROCK N ROLL ...

Av Tobias Larsson - 7 oktober 2009 21:48

  Imorgon då jävlar smäller det!! Synd bara att man klippte sig idag och det blev lite kort.. men man överlever väll :P THERE'S A RIOT IN EVERYONE!!!!! ...

Av Tobias Larsson - 30 september 2009 21:52

  Team USA

Av Tobias Larsson - 26 september 2009 18:02

  Förbokad så klart!!

Av Tobias Larsson - 25 september 2009 03:20

Kolla in killens agressiva åkstil, underbart! ...

Ovido - Quiz & Flashcards