Alla inlägg under januari 2009

Av Tobias Larsson - 11 januari 2009 23:16

Ja vilken jäkla tävling! Mkt dramatik i lites må jag säga, 2 av favoriterna utslagna redan i kvalheaten, iofs tog sig J-Law dit men klantade till sig kan man säga. Trey Canard slog runt i kvalet och ådrog sig en hjärnskakning. Ryan Dungey vinner ganska lätt.


James Stewart tar inte starten men det går inte ens ett varv innan han flyger förbi Josh Grant, Reed 3a i 3 varv innan han också flyger förbi, sedan är det katt och råtta, ena stunden plockar Reed in och då Bubba får indikationer om det, slår han i nästa växel och rycker, och detta upprepas några gånger till slut hänger Reed på och inför sista kurvan har han slagläge men kanske ändå inte Stewart vinner med 0,5 sek.

Villopoto då?, jo han craschar med Mike Alessi en annan fart antom som tyvärr varit skadad halva MX säsongen pga en otäck vurpa. Slutar till slut 7:a mr Villopoto.

Highlites kommer upp vid senare tillfälle samt en intervju med James Stewart!


Bubba i ensam majestät i sandiga s-kurvan

Av Tobias Larsson - 10 januari 2009 18:01

Ja då vare dax igen! 2:a deltävlingen som går av stapeln i Phoenix. 2008 vann James Stewart innan han la sig under kniven. Det är den enda banan som Chad Reed aldrig vunnit på. Jag hoppas så klart att han inte gör det iår heller.

Tror det blir en fin kamp mellan Villopoto och Stewart om ledningen. Hoppas bara rookien får till starten i finalen bara.

04:00 är det start och jag letar för fullt efter live streamingar.

 Så är det ngn som hittar en hojta till!


Tror resultaten blir så här:

 (Får se om jag har ngt rätt)

SX Lites / 125/250f


01: Jason Lawrence

02: Trey Canard

03: Ryan Dungey


SX / 250/450f


01: James Stewart

02: Ryan Villopoto

03: Chad Reed


Banan då, väldigt utslagsgivande redan första varvet och första kurvan. Starten är ju alltid viktig (så klart) men här är den nog extra viktig då det blir sjukt trångt, man kan ju chansa ställa sig på yttern och bara intala sig själv va 2m före alla andra in i första kurvan ta vallen och trippla för att sedan quada sista sektionen. Då leder man nog med 7 sek.

Väldigt fin och bred bana på vissa ställen som tillåter fina omkörnings möjligheter. Se bara section 9, 12 och 13.. 9an fin raka efter trippel hoppet in i en 180 gradare, bara blockpassa som gäller om man ligger 2a där. 12 och 13 här kommer man urskilja männen från pojkarna. 3st 180 gradare i relativt snabba partier, kommer man snabbt genom whoopisarna (Da-da-da-da-da) kan man skära på innern och för hoppningsvis sätta av någon, annars är det vallen som gäller. 2 whoop sectioner efter varandra samt en snabb sista 180 gradare in i mål hoppet. Där vi kommer få se omkörningar vill jag lova. Brraaaap! 


Förövrigt så är banan ganska hårdpackad och håller sin form fint genom samtliga race, det kan bildas en vall i mitten i sec 5, och i sand sektionen (s kurvan) sec 7 kommer det ev bli 2 linjer beroende på om dom slätar kurvan noga eller om dom låter den vara.  


Track map Phoenix Arizone (rnd2)

Av Tobias Larsson - 10 januari 2009 00:56

Ja shit vilken underbar helg!

Supercross + Skotercross = kärlek =)

Passar på att vara uppe sent i natt, sova under dagen imorgon och kliva upp på natten för att se Supercross, sedan efter det då drar jag och ett gäng till Östersund för att kolla på en av, om inte den största skotercross tävlingen i norden "Arctic cat cup"!

Bubba vinner säger jag, sedan tar Emil Öhman hem arctic cat cup, får se om jag har rätt.


Och nu får man sluta glassa på dagarna, nu är det en 3 veckors utbildning på Casino Cosmopol här i Sundsvall som väntar. Är oerhört taggad!


"Föredrar att ha distans till allt som saknar relevans."

Slänger upp ett klipp för er som inte har en aning om vad skotercross är så kasnke detta lockar er lite. Imorgon kommer en post om just Supercross tävlingen lite info under veckan som gått samt genomgång av bana och track map!

Av Tobias Larsson - 7 januari 2009 00:19

Slänger upp första delen av finalen från i Lördags. Riktigt bra race fram tills smällen, se hur "bubba" äter upp gapet efter att ha fått nog, dock svarar ju Reed väldigt bra, lite väl kanske. Hade han vart smart hade han legat bakom och följt bubba 3 varv för att sedan passera där han känner att han har en bra möjlighet.


Track map (Anaheim 1 rnd1)

Av Tobias Larsson - 4 januari 2009 07:31

Ja shit vilken natt... Efter att ha längtat sedan förra året i Feb så blev den här natten och deltävlingen ganska historisk ändå. Kvalen var helt OK, Villopoto tar 1a heatet då Reed craschar i starten men endå kör upp sig till 4:e och kvalar in i "main event" altså finalen. 2:a heatet domineras av Stewart, Josh Grant hänger på fint första 2-3 varven men har inte en chans sedan.

Finalen som kanske blev en utav dom dramatiska hitills.

Bubba tar starten tätt följd av Grant och Reed vilket är skit bra, Villopoto blir trängd och kommer ut som 10a. Reed går förbi Grant fort och tar upp jakten på James, går förbi och vilken hade kunnat tänka sig det, skapar sig en lucka på 1,7-2 sek. Stewart kör jämt tills mitten på 5e varvet då han fått nog och vips så var han aldeles i ryggen på han, och pressade. Flyger förbi i whoopisarna, Reed hänger på och tok laddar in i nästa whoopis sektion rakt in i Stewarts bakdäck, båda går omkull... jag skriker rakt ut och är ypperliggt nära på att kasta bordet och datorn in i väggen. Reed upp på cykeln och då Stewart kommit upp på cykeln kommer Kevin Windham och blåser rakt in i han, Stewart ligger i någon sek kliver upp på cykeln och får inte igång den... vilket resulterar i att Bubba slutar 19:e och Reed tar en 3:e plats. Stort grattis till Josh Grant som vann, tätt följd av Andrew Short. Ryan Villopoto slutade 5a efter en "hyffsad" uppkörning.

Var bara 3st som körde varvtider under minuten och det var Villopoto, Stewart och Reed.

Chad Reed blev utbuad under pris ceremonin av publiken...(fans)

Helt klart en race incident, men han verkar overkligt förälskad i Stewarts bakdäck, då han klippt han förut på samma vis dock upp i målhoppet förra året...


Nästa helg ny deltävling Phoenix Arizona.

Stay tuned for more action!


Lägger upp highlites klipp direkt efter några timmars sömn!

Bubba jagar Reed

Av Tobias Larsson - 3 januari 2009 14:58

Hysteriskt roligt på nyår måste jag säga, bästa nyårs festen hitills, ialf den vildaste! xD

Får tacka fest kommiten och alla som var med, jäkla underbart och perfekt gjort!

Undrar om min och Gustavs very rare interview ligger ute på nätet någonstans.. haha fy fan.

 Dagen efter var helt ok faktiskt, var ju sjukt sliten men det får man vara. Min fot har dock inte återhämtat sig ännu, känns som jag stått på en stor jäkla raket och den har smullit under foten, ingen känsel i 2 tår, men det går väll till sig :P


Ikväll Lördag är det hockey samt inatt är det Supercross!

Sverige vinner med 8-1 och stewart vinner första deltävlingen i anaheim med en fight som kommer stå mellan bubba och villopoto tror jag.

Ovido - Quiz & Flashcards