Direktlänk till inlägg 9 februari 2009

AMA Supercross Anaheim 3 Round 6

Av Tobias Larsson - 9 februari 2009 00:59

Alla trodde banan skulle bli helt fucked up pga allt regn som fallit under veckan, men ett enastående jobb och lite tur med vädret under tävlingsdagen gjorde banan väldigt krävande (det är ju inte fotboll vi utövar), men riktigt, riktigt bra!

Det endam an kunde klaga på var starten som såg förjävlig ut och blev väldigt sargad efter varje race, men lika för alla.


Snabbast under träningen var ingen mindre en James Stewart, och i Lites klassen drog Justin Brayton till med ett riktigt snabbt varv.


SX Lites 125/250f


Justin Brayton tar starten tätt följd av båda Kawa Pro circuit åkarna Weimer och Morais. Weimer satt genast igång och visade att han ville förbi högg som en orm i 10 varv då han mer eller mindre fick nog och klev in och sparkade in dörren kan man säga för en sån fet block-pass var det längesen man såg, och med fet menar jag klockren!

Då väl Weimer var förbi passade Morais på att lägga i nästa växel, inte för att jag tror han hade behövt det för Brayton såg lite uppgiven ut och gav bort 2:a platsen lite väl lätt kändes det som.

Mot slutet hände ngt riktigt jobbigt som ja.. ialf jag skulle ha blivit helt galen av och det tror jag Jake Weimer blev med, sista varvet och en varvning var i vägen, Weimer kunde inte dubbla då han blev täckt aldeles innan tappade 1:a platsen men hade gud på sin sida då Morais slarvade bort 1:a platsen i sista kurvan och släppte förbi Weimer (tur för den varvade killen).

Ryan Dungey då, en av favoriterna.. drog på sig en start smäll och var tvungen att jaga upp sig så efter 11 varv var han uppe på en 4:e plats strongt jobbat!

En till av favoriterna Trey Canard fick inte alls till det och slutade 12:a.. jäkligt synd, men killen har haft en ruggigt tung pre-season.

Och vad ska man säga om J-Law.. han har dragit på sig en 2 tävlingars avstängning för att han ska ha klappat till en utav sina egna mekaniker.. inte världens smartaste snubbe, men tittar man på han så ser han ju ganska borta ut.


1. Jake Weimer Kaw

2. Ryan Morais Kaw

3. Justin Brayton KTM

4. Ryan Dungey Suz

5. Jeff Alessi


SX 250/450f


Starten tas av Mike Alessi på sin Suzuki, Stewart aldeles i bakdäcket laddar på en omkörning redan i 2:a kurvan men får ge sig då Alessi har innern. Några kurvor senare går kungen förbi och försvinner. Alessi går omkull och är nära på att dra med sig team kompisen Chad Reed. Millsaps, Tedesco, Grant och Windham är tätt bakom med. Chad Reed drar upp tempo och försöker komma ikapp Stewart så snabbt som möjligt efter att han tagit 2:a platsen av Grant. Grant går senare omkull och kämpar upp sig på en 5.e då han går förbi Windham.


Josh Grant kör otroligt fint för att vara en Rookie måste jag säga. Chad Reed kör jämt med Stewart ibland fortare men Stewart har en betryggande ledning på 12 sek och kör nog mer på säkerhet vilket gör att Reed tar in och till slut är luckan bara 3 sek då dom går imål. 3:a Millsaps 4:a Tedesco 5:a Grant.

5 raka segrar för Bubba nu.


Och då kanske ni undrar vart Ryan Villopoto tagit vägen då, han craschade bort sig i alla sina kvalheat och kvalade tyvärr inte in till "Main Event". Tråkigt tycker jag då jag är säker på att han hade legat uppe och krigat i toppen.

San Diego och Qualcom Stadium nästa vecka!


1. James Stewart Yam
2. Chad Reed Suz
3. Davi Millsaps Hon
4. Ivan Tedesco Hon
5. Josh Grant Yam



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tobias Larsson - 11 oktober 2009 03:14

    Finns inte så mkt att säga mer en att crashdiet är så jävla bra, Simon är så jävla bra. Kryssningen är det absolut bästa jag varit med om i hela mitt liv. För att summera dagarna: SEX DRUGS AND ROCK N ROLL ...

Av Tobias Larsson - 7 oktober 2009 21:48

  Imorgon då jävlar smäller det!! Synd bara att man klippte sig idag och det blev lite kort.. men man överlever väll :P THERE'S A RIOT IN EVERYONE!!!!! ...

Av Tobias Larsson - 30 september 2009 21:52

  Team USA

Av Tobias Larsson - 26 september 2009 18:02

  Förbokad så klart!!

Av Tobias Larsson - 25 september 2009 03:20

Kolla in killens agressiva åkstil, underbart! ...

Ovido - Quiz & Flashcards