Alla inlägg den 4 januari 2009

Av Tobias Larsson - 4 januari 2009 07:31

Ja shit vilken natt... Efter att ha längtat sedan förra året i Feb så blev den här natten och deltävlingen ganska historisk ändå. Kvalen var helt OK, Villopoto tar 1a heatet då Reed craschar i starten men endå kör upp sig till 4:e och kvalar in i "main event" altså finalen. 2:a heatet domineras av Stewart, Josh Grant hänger på fint första 2-3 varven men har inte en chans sedan.

Finalen som kanske blev en utav dom dramatiska hitills.

Bubba tar starten tätt följd av Grant och Reed vilket är skit bra, Villopoto blir trängd och kommer ut som 10a. Reed går förbi Grant fort och tar upp jakten på James, går förbi och vilken hade kunnat tänka sig det, skapar sig en lucka på 1,7-2 sek. Stewart kör jämt tills mitten på 5e varvet då han fått nog och vips så var han aldeles i ryggen på han, och pressade. Flyger förbi i whoopisarna, Reed hänger på och tok laddar in i nästa whoopis sektion rakt in i Stewarts bakdäck, båda går omkull... jag skriker rakt ut och är ypperliggt nära på att kasta bordet och datorn in i väggen. Reed upp på cykeln och då Stewart kommit upp på cykeln kommer Kevin Windham och blåser rakt in i han, Stewart ligger i någon sek kliver upp på cykeln och får inte igång den... vilket resulterar i att Bubba slutar 19:e och Reed tar en 3:e plats. Stort grattis till Josh Grant som vann, tätt följd av Andrew Short. Ryan Villopoto slutade 5a efter en "hyffsad" uppkörning.

Var bara 3st som körde varvtider under minuten och det var Villopoto, Stewart och Reed.

Chad Reed blev utbuad under pris ceremonin av publiken...(fans)

Helt klart en race incident, men han verkar overkligt förälskad i Stewarts bakdäck, då han klippt han förut på samma vis dock upp i målhoppet förra året...


Nästa helg ny deltävling Phoenix Arizona.

Stay tuned for more action!


Lägger upp highlites klipp direkt efter några timmars sömn!

Bubba jagar Reed

Ovido - Quiz & Flashcards