Alla inlägg den 17 januari 2009

Av Tobias Larsson - 17 januari 2009 14:42

Ja åter tillbaka till Anaheim och Angel Stadium, banan kommer bli ruggigt bra, redan från början är den trixig och beroende på hur man ser första 3 kurvorna och om man kan läsa hur de bättre förarna kommer lägga upp det så i starten är det nog insidan som gäller idag igen. En väldigt lång start som kommer resultera i väldigt hög fart in i första kurvan, några kommer skära innern även om dom ligger lite mer på yttern så det kan bli några som går omkull redan i första kurvan. Första 3 kurvorner delas upp i inner och ytterspår redan i första kurvan som ni ser är det en fet dubbel efter de här kurvorna därför är det bäst att ligga på innern från början, att försöka hålla farten från starten ut i vallarna kommer inte gå, jag hade försökt men då är jag ju lite dum i huvudet med :P Det skulle ju kunna gå om man tar starten, men ja det är ju dumt att chansa. Antingen så tar du starten vilket är sjukt svårt, eller så ligger du i gröten och riskerar trängsel och kanske går omkull, därfär är det säkra kortet att ta innern och hålla den.


 De första riktiga omkörningsförsöken kommer vi nog få se på sektion 5 vilket är whoop sektionen, vilket är 2 stycken, sedan kommer en ganska teknisk sektion, svårt att förutse hur den snabbaste linjen är genom den. Men jag skulle säga yttern, skulle vara kul att se ngn som går på inner och skär av yttern för ngn redan i första hoppet, vlket skulle vara svin coolt om ngn lyckades med det, säker på att ngn av lites grabbarna drar en whip och slänger upp långfingret åt ngn som har yttern vore kaxigt. Så min chansning på linjen är trippel - dubbel - dubbel - trippel.


Resten av banan är ganska lätt, section 11 är svår att se riktigt, antingen är det trippel - dubbel som gäller, men det beror på hur det sista hoppet vilket också har en väldigt hög landning och brant är den med, vild chansning från mig men jag tror  grabbarna faktiskt dubblar först, föröka hålla cykeln lågt i luften för att få med sig fart trippla sista vilket är lite av en farlig chansning för det går så fort över den trippeln och sista övergången som sagt är sjukt brant, klarar man den går det undan sen i kurvan efter och ut på långrakan igen tror man tjänar mkt på att hela tiden hålla ytten där för att komma in i första "svåra" sektionen, antingen går man på innern och tittar lite i ögonvrån på högersida om det kommer någon då går man ut och stänger direkt.


Banan bjuds på väldigt många omkörnings möjligheter och det som är nyckeln att klara av en omkörning i de svåra kurvorna (sek 2-3 och 8-9) är att lura den framför, finta och gå förbi, den som tvekar klarar det inte. Agressivitet så går det, tro på dig själv, stick in framhjulet och sätt av ngn om det behövs. ;)

Sektion 8-9 som det sägs kommer vara lite sand i och gupp igenom båda kurvorna kommer suga musten ur grabbarna och här är det uppbäddat för omkörningar.


Jag hoppas resultaten blir så här, eller jag tror det blir:


SX Lites 125/250f

(hoppas stenhårt på att Trey Canard får till det!)


01: Trey Canard (chansning)

02: Jason lawrence (kommer vara taggad till tusen efter förra racets besvikelse)

03: Ryan Dungey


SX / 250/450f


01: James Stewart

02: Chad Reed

03: Ryan Villopoto (hoppas verkligen Villopoto får ligga och kriga med Bubba för då kommer det gå jävligt fort.)


Slänger upp Trey Canards crasch från förra omgången.

Av Tobias Larsson - 17 januari 2009 13:47

Under veckans gång har jag varit på utbildning på Casino Cosmopol i Sundsvall, jäkligt roligt faktiskt! Så nu kan jag Black Jack utan och innan, nästa vecka ska vi få lära oss Cariben Stud


Idag ska jag även på 50-tals fest, kommer bli ap roligt! har en riktigt fet outfit på g xD


Inatt är det oxå Supercross så klart! AMA Supercross Anaheim 2 round 3. Mer om det i ett separat inlägg!

Kommer bli en kanon helg!


"Nja jag satt och väntade på att du skulle ringa?"

Ovido - Quiz & Flashcards